It looks like you are using an older version of Internet Explorer which is not supported. We advise that you update your browser to the latest version of Microsoft Edge, or consider using other browsers such as Chrome, Firefox or Safari.

Novartis’te Gizlilik

Kişisel verilerin sorumlu kullanımı Novartis için temel bir değerdir.

Bu çerçevede Novartis Türkiye, başta 6698 sayılı Kişisel Verileri Koruma Kanunu (“KVKK”) olmak üzere geçerli olan ilgili tüm gizlilik yasalarına eksiksiz bir şekilde uyar.

Gizlilik Politikası

Son Güncelleme: 22 Aralık 2020

Veri sorumlusu olarak Novartis Sağlık Gıda ve Tarım Ürünleri San. Ve Tic. A.Ş. (Türkiye), kişisel bilgilerinizin bu web sitesinde ve/veya bu Gizlilik Politikasında açıklanan amaçlarla işlenmesinden sorumludur. Bu Gizlilik Politikasında “Novartis”, “biz” veya “bize” kelimeleri, Novartis Sağlık Gıda ve Tarım Ürünleri San. Ve Tic. A.Ş.’yi ifade eder.

Kişiler hakkındaki bilgileri (“Kişisel Veriler”) toplama yöntemlerimizi, Kişisel Verileri nasıl sakladığımızı ve kullandığımızı ve gizlilik haklarınıza nasıl uyduğumuzu açıklayan bu Gizlilik Politikasını lütfen dikkatlice okuyunuz.

Bu Gizlilik Politikasını, zaman zaman bu web sitesinde yeni bir gizlilik politikası yayınlamak suretiyle değiştirme veya güncelleme hakkımız saklıdır.

Hangi Kişisel Verileri hangi amaçlarla işliyoruz?

Hizmetlerimizin çoğu herhangi bir kayıt gerektirmez, bu sayede kim olduğunuzu bize söylemeden sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Bununla birlikte, bazı hizmetler için, adınız, doğum tarihiniz, e-posta adresiniz veya telefon numaranız gibi bilgileri içerebilecek Kişisel Verilerinizi gönüllü olarak bize vermeniz gerekebilir. Bu Kişisel Verileri, size ürün, hizmet ve müşteri desteği sağlamak, talep ettiğiniz ürün ve hizmetler için size fatura kesmek, ilginizi çekebileceğini düşündüğümüz ürün ve hizmetleri pazarlamak veya koşullardan açıkça belli olan veya Kişisel Verilerinizi alırken sizi bilgilendirdiğimiz diğer amaçlar için sizinle iletişim kurmak için toplayabilir ve kullanabiliriz.

Kamuya açık sosyal medyadan toplanan Kişisel Veriler:

Ayrıca, genel sosyal medya platformlarında (bloglar, forumlar vb. dahil) halka açık hale getirdiğiniz, Novartis, Novartis ürünleri ve daha genel tabiriyle ilaçlar ve hastalıklarla ilgili kişisel verileri de toplayabiliriz. “Sosyal medya dinleme” adı verilen bu işlem, örneğin aşağıdakiler gibi meşru ticari çıkarlarımıza dayanmaktadır: (i) Sağlık hizmeti çalışanları veya hastalar gibi belirli kilit hedef kitlelerin belirli hastalıkları nasıl deneyimlediğini veya Novartis ürünlerinin kullanımına nasıl tepki verdiklerini daha iyi anlamak, (ii) Novartis’in itibarının yanı sıra diğer pazar eğilimlerini daha iyi anlamak, (iii) kilit paydaşları, özellikle blog yazarlarını ve sosyal medya fenomenlerini belirlemek ve onlarla iletişim kurmak için. Bu husus, yorumlar, mesajlar, bloglar, fotoğraflar ve videolardaki kişisel bilgilerinizi içerebilir, ancak bu kişisel bilgileri gereken minimum düzeyde sınırlamak ve sadece sosyal medya dinleme etkinliği için gerekli süre boyunca saklamak için gerekli adımları atacağız. Bilgilerinizi kimlerin görebileceğine ilişkin ilave sınırlamalar getirmek istiyorsanız, bu platformlarda size sunulan gizlilik ayarlarını kullanmanızı öneririz.

Kişisel bilgilerinizi halka açık bir sosyal medya platformunda paylaştığınızda, bu platformların sahibi ve yöneticisi Novartis olmadığı için, bu platformların gizlilik politikalarını da okuyup öğrenmenizi öneririz.

Web sitesi kullanım analizi için kullanılan Kişisel Veriler:

Ayrıca bu web sitesine yaptığınız ziyaretinizle ilgili, ziyaret ettiğiniz sayfalar, hangi web sitesinden geldiğiniz ve yaptığınız aramalar gibi bilgileri toplayabilir ve işleyebiliriz. Bu bilgileri, sitenin içeriğini iyileştirmeye yardımcı olmak ve dahili kullanım istatistiklerimiz için ve pazar araştırması amaçlarıyla sitemizi kullanan kişiler hakkında toplu istatistikler derlemek için kullanabiliriz. Bunu yaparken, kullanıcının alan adını, İnternet servis sağlayıcınızı, işletim sisteminizi ve erişim tarih ve saatinizi toplayan “çerezler” kurabiliriz. “Çerez”, tarayıcınıza gönderilen ve bilgisayarınızın sabit diskinde saklanan küçük bir bilgi parçasıdır. Çerezler bilgisayarınıza zarar vermez. Tarayıcınızı, bir “çerez” aldığınızda sizi uyaracak şekilde ayarlayabilirsiniz, bu sayede bu çerezi kabul edebilir veya reddedebilirsiniz. Ayrıca çerezlerin tamamını reddedebilirsiniz. Ancak, çerezlerimizi kabul etmezseniz, web sitemizin tüm işlevlerini kullanamayabilirsiniz.

Şu anda web tarayıcı “izleme yapma” sinyallerine veya web siteleri veya diğer çevrim içi hizmetler üzerinden bilgi toplanmasının devre dışı bırakılması için yöntem sağlayan diğer mekanizmalara yanıt vermiyoruz.

Kimi zaman, biz ve üçüncü taraf reklamcılık ve hizmet sağlayıcılarımız bu sitede İnternet etiketleri (işlem etiketleri, tek pikselli GIF'ler, açık GIF'ler, görünmez GIF'ler ve 1'e 1 GIF'ler olarak da bilinir) ve çerezler kullanabilir ve bu etiketleri/çerezleri, ilgili bilgileri (IP adresiniz dahil) yabancı bir ülkede bulunan ve depolayan bir üçüncü taraf reklam ortağı veya web analitik hizmet ortağı aracılığıyla dağıtabiliriz. Bu etiketler/çerezler, hem kullanıcıları bu siteye getiren çevrim içi reklamlara hem de bu sitenin farklı sayfalarına yerleştirilir. Bu teknolojiyi, ziyaretçilerin sitelerimize verdiği tepkileri ve reklam kampanyalarımızın etkinliğini (bir sayfanın kaç kez açıldığı ve hangi bilgilere bakıldığı dahil) ölçmenin yanı sıra bu web sitesini nasıl kullandığınızı değerlendirmek için de kullanıyoruz. Üçüncü taraf ortak veya web analitik hizmet ortağı, bu İnternet etiketleri/çerezler sayesinde bizim ve diğer sitelerimizin ziyaretçileri hakkında veri toplayabilir, bizim için web sitesinin faaliyetleriyle ilgili raporlar oluşturabilir ve web sitesinin ve İnternetin kullanımıyla ilgili başka hizmetler sağlayabilir.  Yasal bir zorunluluk varsa veya bilgileri kendi adlarına işlemek için başka tarafları işe alırlarsa, bu tür bilgileri diğer taraflara sağlayabilirler. Web etiketleri ve çerezler hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız, Network Advertising Initiative web sitesini ziyaret ediniz: https://www.networkadvertising.org.

Aşağıdaki sağlayıcılar tarafından sunulan teknolojiler dahil olmak üzere, web sitesi analizini ve kullanıcı takibini desteklemek amacıyla farklı sağlayıcılar tarafından sunulan bir dizi teknolojiyi kullanabiliriz. Bu teknolojilerin kullanımını önlemek veya kontrol etmek istiyorsanız, söz konusu üçüncü tarafın aşağıda belirtilen bağlantısını tıklayınız:

Crazy Egg (Crazy Egg, Inc., 16220 E. Ridgeview Lane, La Mirada, CA, 90638, USA) Gizlilik PolitikasıÇıkış Talebi

DoubleClick (Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA) Gizlilik PolitikasıÇıkış Talebi

Facebook (Facebook, Inc., 1601 S. California Avenue, Palo Alto, CA, 94304, USA) Gizlilik PolitikasıEklentiÇıkış Talebi

Google Analytics (Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA) Gizlilik PolitikasıÇıkış Talebi

LinkedIn (LinkedIn Ireland Unlimited Company, Wilton Place, Dublin 2, Irland) Gizlilik PolitikasıÇıkış Talebi

Twitter (Twitter Inc., 1355 Market Street, Suite 900, San Francisco, CA, 94103, USA) Gizlilik PolitikasıEklentiÇıkış Talebi

Glassdoor (Glassdoor Inc., 100 Shoreline Highway, Mill Valley, CA 94941, USA) Gizlilik PolitikasıÇıkış Talebi

Kişisel Verileri, sizden topladığımız veya sizinle ilgili olarak kamuya açık veritabanları, demografik bilgi sağlayıcıları, ortak pazarlama ortakları, sosyal medya platformları ve diğer üçüncü taraflar gibi diğer kaynaklardan toplayabileceğimiz verilerle birleştirebilir, bir araya getirebilir veya anonimleştirebiliriz.

Verilerinizi, denetimler, dolandırıcılığın takibi ve önlenmesi, ihlaller ve ürün ve hizmetlerimizin diğer olası istismarı dahil olmak üzere iş amaçlarımız için ve hizmetlerimizi değiştirmek için kullanabiliriz.

Ayrıca Kişisel Verilerinizi şu durumlarda kullanabiliriz:

  • İkamet ettiğiniz ülkenin dışındakiler bile olsa, yürürlükteki bir yasa, kamu ve hükümet yetkililerinden gelen talepler (mahkeme emri, mahkeme celbi veya hükümet düzenlemeleri dahil) nedeniyle bunu yapmamız gerekirse;
  • Koşul ve şartlarımızı uygulamamız gerekirse;
  • Kişisel Verilerin kullanımının yasal hakları, bu web sitesinin güvenliğini veya bütünlüğünü korumak için gerekli olduğuna iyi niyetle inandığımızda; 
  • Sizin güvenliğinizi veya başkalarının güvenliğini korumak için; 
  • Ülkenizdeki veya diğer ülkelerdeki herhangi bir cezai veya başka türlü bir yasal soruşturmanın veya yargılamanın bir parçası olarak veya 
  • Kurumsal veya ticari bir işlemin geliştirilmesi veya bu hususlarda müzakereye devam edilmesi veya bu işlemlerin tamamlanması için makul ölçüde gerekli olduğu derecede.
     

Bilgilerinizi ne zaman ve kime açıklıyoruz?

Bu Gizlilik Politikasında, Kişisel Verilerinizi paylaşabileceğimiz durumlar açıklanmaktadır. Kişisel Verilerinizi, dünya çapındaki diğer Novartis bağlı kuruluşları ve iştirakleri ile paylaşabiliriz. Kişisel Verileri ayrıca, verilerin başlangıçta toplandığı veya başka şekilde yasal olarak işlenebileceği amaca/amaçlara (hizmet sunumu, bu web sitesinin yararlılığının değerlendirilmesi, pazarlama, reklam, veri yönetimi veya teknik destek gibi) uygun olarak daha fazla işlenmeleri için adımıza hareket eden üçüncü taraflara aktarabiliriz. 

Bu üçüncü taraflar, Kişisel Verileri yalnızca kararlaştırılan amaç için kullanmak, Kişisel Verileri üçüncü şahıslara satmamak ve tarafımızca izin verilen durumlar, yasaların gerektirdiği durumlar veya bu Gizlilik Politikasında belirtilen durumlar haricinde üçüncü şahıslara açıklamamak üzere bizimle sözleşme yapmışlardır.

Kişisel Verilerinizi, işletmenin veya bir kısmının ve bunlarla bağlantılı müşteri verilerinin satılması, devredilmesi veya temlik edilmesi durumunda üçüncü bir tarafa açıklayabiliriz; böyle bir durumda, alıcıdan veya devralan şahıstan, Kişisel Verileri bu Gizlilik Politikasına uygun olarak kullanmasını talep ederiz.

Ayrıca, ikamet ettiğiniz ülkenin dışındakiler bile olsa, yürürlükteki bir yasa, kamu ve hükümet yetkililerinden gelen talepler (mahkeme emri, mahkeme celbi veya hükümet düzenlemeleri dahil) nedeniyle bunu yapmamız gerekirse, koşul ve şartlarımızı uygulamamız gerekirse, açıklamanın, yasal hakları, bu web sitesinin güvenliğini veya bütünlüğünü korumak için gerekli olduğuna iyi niyetle inandığımızda, sizin güvenliğinizi veya başkalarının güvenliğini korumak için, ülkenizdeki veya diğer ülkelerdeki herhangi bir cezai veya başka türlü bir yasal soruşturmanın veya yargılamanın bir parçası olarak veya Kurumsal veya ticari bir işlemin geliştirilmesi veya bu hususlarda müzakereye devam edilmesi veya bu işlemlerin tamamlanması için makul ölçüde gerekli olduğu derecede üçüncü taraflara, danışmanlara ve diğer teşekküllere Kişisel Verilerinizi açıklayabiliriz.

Kişisel Verileriniz ayrıca Türkiye dışındaki ülkelerde de işlenebilir, saklanabilir veya bunlara erişilebilir. Bu ülkeler, kişisel veriler için farklı bir koruma düzeyi sunabilir. Kişisel Verilerinizi başka yargı alanlarındaki harici şirketlere aktarırsak, yürürlükteki veri gizliliği yasalarının gerektirdiği koruma düzeyini uygulamak suretiyle Kişisel Verilerinizin korunmasını sağlayacağız.

Novartis bağlı kuruluşları ve iştirakleri arasında kişisel verilerin aktarımı için Novartis, kişisel verilerin AEA ve İsviçre dışına aktarımını düzenlemek amacıyla Avrupa yasalarına uygun ilkeler, kurallar ve araçlar sistemi olan Bağlayıcı Kurumsal Kuralları benimsemiştir. Bağlayıcı Kurumsal Kuralları hakkında daha fazla bilgiyi şu linkte bulabilirsiniz.

Kişisel Verilerinizi nasıl koruyoruz?

Bu web sitesi aracılığıyla toplanan bilgileri korumak için uygun teknik, idari ve fiziki koruma önlemlerini kullanmaktayız. Ne yazık ki hiçbir kuruluş, özellikle İnternet üzerinden aktarılan bilgilerin mutlak güvenliğini garanti edemez.

18 yaşın altındaki bireylerden gelen bilgilerle ne yapıyoruz?

Web sitemiz çocuklara yönelik değildir. 18 yaşın altındaki çocukların Kişisel Verilerini toplamıyoruz.

Kişisel Verileri ne kadar süreyle saklıyoruz?

Kişisel Verilerinizi, yalnızca toplanma amacını yerine getirmek veya yasal veya düzenleyici gerekliliklere uymak için gerekli olduğu sürece saklayacağız.

Haklarınız nelerdir ve bunları nasıl kullanabilirsiniz?

Kişisel Verileri işlerken, Kişisel Verilerinizin toplanma amaçları doğrultusunda doğru ve güncel tutulması için makul adımlar atmaktayız. Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11. maddesi kapsamındaki taleplerinizi, “Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ’e (“Tebliğ”) göre kullanma hakkına sahipsiniz. Eğer bir sorunuz varsa veya KVKK md. 11’de belirtilen haklarınızı kullanmayı istiyorsanız:

  • [email protected] adresine bir e-posta gönderebilirsiniz; veya
  • Novartis’in “Suryapı& Akel İş Merkezi Rüzgarlıbahçe Mah. Şehit Sinan Eroğlu Cad. No:6 34805 Kavacık, Beykoz, İstanbul” adresine başvuru yapabilirsiniz; veya
  • Tebliğ’de belirtilen diğer yöntemleri kullanabilirsiniz.